Політика конфіденційності

1. Область застосування і згода

1.1. Дана Політика конфіденційності описує встановлений Адміністрацією сайту (далі – Компанія) порядок обробки персональних даних, зібраних за допомогою сайту www.zapp.ua (далі – Сайт), і пов'язаних з ним послуг і інструментів, що дозволяють користувачам реєструватися на Сайті, публікувати або переглядати в режимі реального часу вже опубліковані оголошення, використовувати інший, пов'язаний з вищепереліченим сервіс Zapp. У всіх зазначених випадках Компанія обробляє персональні дані користувачів виключно в рамках вимог Закону України «Про захист персональних даних» та Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних. Дана Політика конфіденційності розроблена відповідно до положень цих документів.

1.2. Використовуючи Сайт та/або інші пов'язані сервіси та інструменти Zapp, Користувач надає свою згоду Компанії на обробку своїх персональних даних, таких як ім'я користувача, регіон проживання, адреса електронної пошти, контактний телефон, інша контактна інформація, ip-адреса, інші комунікаційні дані, повідомлення, листи, заяви, що передаються користувачу іншими користувачами і навпаки, а також дає свою згоду на передачу своїх персональних даних третім особам, в тому числі на передачу персональних даних за кордон, в будь-яку третю країну, в відповідності з цією політикою конфіденційності та з угодою сервісів zapp.ua.

1.3. Користувачі повинні знати, що при переході на деякі посилання, розміщені на Сайті або в мобільному додатку, вони можуть бути перенаправлені до сайтів (додатків і т.д.) інших компаній за межі хостінгового простору Компанії, де інформація про Користувачів збирається поза прямого контролю Компанії. В такому випадку Політики конфіденційності сайтів та/або додатків третіх осіб регулюватимуть порядок обробки інформації, отриманої від користувачів цими третіми особами.

2. Інформація, яку збирає, одержує і розміщує Компанія

2.1. Інформація про реєстрацію. При створенні Користувачем облікового запису на Сайті, Компанія може запросити певну інформацію, таку як дійсна адреса електронної пошти та пароль. Обліковий запис включає в себе таку інформацію, як географічне розташування, ім'я та прізвище, номер телефону і супутню інформацію, в тому числі фотографії, які Користувачі можуть завантажувати в свій обліковий запис. Користувачі несуть відповідальність за всю інформацію, що розміщується ними в загальнодоступних облікових записах.

2.2. Оголошення та Угоди. В рамках діяльності свого сайту, Компанія може розміщувати інформацію, в тому числі особистого і контактного характеру, необхідну для здійснення угод між покупцем і продавцем, для відправки повідомлень і спілкування користувачами між собою, і здійснення платежів. Вся інформація, необхідна для публікації оголошень, запитується при створенні облікового запису. Користувачі несуть відповідальність за всю інформацію, що розміщується ними на Сайті. Користувач повинен уважно розглянути всі ризики, пов'язані з тим, що він робить певну інформацію – зокрема, адресу або іншу інформацію особистого характеру – загальнодоступною.

2.3. Реклама і просування. В рамках операцій свого сайту Компанія може збирати особисту інформацію, таку як ім'я та контактна інформація, коли користувачі беруть участь в маркетингових акціях, організованих на Сайті або на сторонніх сайтах Компанією. В рамках діяльності свого сайту, Компанія може також обробляти інформацію, пов'язану з ефективністю рекламних кампаній, в тому числі, які оголошення були переглянуті на Сайті, так і на сайтах третіх осіб.

2.4. Обслуговування клієнтів. При зверненні користувачів до відділу обслуговування клієнтів, Компанія може – в рамках операцій свого сайту – збирати особисту інформацію, необхідну для виконання запиту Користувача і отримання зворотнього зв'язку при необхідності. Компанія може також зв'язатися з Користувачем, використовуючи існуючу контактну інформацію облікового запису, надану для цієї мети. Компанія може також збирати іншу інформацію про спілкування з Користувачами, наприклад, будь-які запити до служби підтримки, що подаються Користувачами, або будь-який зворотній зв'язок, що надається, наприклад, у формі відгуків, залишених Користувачами. Компанія може обробляти відгуки як даних, що стосуються Користувача – автора відгука, і Користувача, щодо якого був залишений відгук.

2.5. Веб-сайт і мобільні дані. Компанія може автоматично отримувати і реєструвати на своїх серверах інформацію з браузера користувача або будь-якого пристрою, включаючи IP-адресу, програмного забезпечення і апаратні атрибути, сторінки, які запитує Користувач, мобільні ідентифікатори, та/або інформацію про інші використовувані пристрої або інформацію системного рівня. Це може відбуватися на Сайті або на сервісах третіх осіб. Додаткова інформація про те, як користувачі можуть контролювати та/або блокувати такий збір інформації знаходиться в розділі 6 цієї Політики конфіденційності.

2.6. Інформація, доступна з профайлів Користувача в багатокористувацьких Інтернет-платформах (соціальних мережах). Реєструючись на Сайті, або здійснюючи вхід на Сайт за допомогою служб аутентифікації соціальних мереж, Користувач надає Компанії згоду на збір і обробку інформації, що розміщена у відповідних профайлах в соціальних мережах, а також на публікацію у відповідних соціальних мережах відомостей про дії Користувача на Сайті.

3. Інформація, яку Компанія не збирає і не обробляє

Компанія не збирає і не обробляє персональні дані про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, і подібну інформацію.

4. Ip-адреса, кукіси (cookies) і мобільні ідентифікатори

4.1. В рамках діяльності Сайту, Компанія може збирати певну інформацію за допомогою таких технологій як кукис (куки, cookies), пікселі (pixels), і локального сховища (в браузері або мобільному пристрої).

4.2. Кукіси (Cookies) – це невеликі текстові файли, які зберігають інформацію безпосередньо на комп'ютері Користувача, його мобільному телефоні або іншому пристрої. За допомогою кукис (cookies), веб-сервер може зберегти, наприклад, налаштування на комп'ютері Користувача, його мобільному телефоні або іншому пристрої(ях), яке потім автоматично відновлюється при наступному відвідуванні. Файли кукис (cookies) служать, крім іншого, щоб зробити використання Сайту зручнішим, таким чином, наприклад, щоб Користувач не повинен був повторювати процес входу в систему при наступному візиті. Компанія використовує як постійні, так і сесійні куки. Постійні куки залишаються на комп'ютері Користувача протягом більш тривалого періоду часу, а сесійні куки автоматично видаляються при закритті вікна браузера.

4.3. Пікселі (pixels) – невеликі цифрові зображення, які є частиною кодів на веб-сторінках, які дозволяють іншому серверу виміряти продивляємість веб-сторінки, і часто використовуються в поєднанні з кукис (cookies). Код відстежує якщо і коли (і на якій сторінці) піксель завантажений, щоб вказати, що користувач взаємодіє зі сторінкою або частиною сторінки Сайту.

4.4. Компанія може дозволяти третім сторонам, таким як постачальники рекламних та/або аналітичних послуг, збирати інформацію, використовуючи ці типи технологій безпосередньо на веб-сторінці Сайту. Дані, які вони збирають підлягають охороні відповідно до чинної політики конфіденційності цих третіх сторін.

5. Використання персональних даних

5.1. Для надання своїх послуг Компанія може використовувати інформацію, яку вона збирає і розміщує для наступних цілей:

  • забезпечення обслуговування клієнтів, в тому числі для створення і управління обліковими записами користувачів, вирішення технічних труднощів і доступу до різних функцій;
  • адаптація пропозицій і досвіду, в тому числі реклами на своїх сервісах або сервісах третіх осіб;
  • контроль загальної та індивідуальної активності користувачів, такий як пошук за ключовими словами, активності по публікаціям оголошень і висновків угод, а також для управління трафіком на Сайті;
  • зв'язок з Користувачами, в тому числі з питань сервісу, обслуговування клієнтів або дозволених маркетингових комунікацій через будь-які доступні канали зв'язку;
  • проведення науково-дослідницької та аналітичної активності з метою поліпшення сервісу;
  • забезпечення дотримання Правил користування сервісів zapp.ua, включаючи боротьбу з шахрайством і образами;
  • оцінка деяких факторів особистої інформації, зокрема, для аналізу і прогнозування особистих вподобань, інтересів, поведінки або місцезнаходження.

5.2. Компанія зберігає персональні дані користувачів настільки довго, наскільки це необхідно для досягнення цілей, заради яких вони зібрані, в тому числі для виконання будь-яких юридичних, бухгалтерських або звітних вимог. Для визначення відповідного періоду зберігання Компанія враховує обсяг, характер і чутливість персональних даних, потенційний ризик заподіяння шкоди від несанкціонованого використання або розголошення персональних даних, мету, заради яких Компанія обробляє персональні дані, а також чи може Компанія досягти цих цілей за допомогою інших засобів, і відповідні юридичні вимоги.

5.3. При відсутності активності в обліковому записі протягом тривалого періоду, Компанія залишає за собою право видалити обліковий запис, включаючи всі особисті дані, що зберігаються в ньому, що означає, що Користувач більше не зможе отримати до нього доступ і використовувати його.

6. Обмін інформацією

6.1. Компанія може ділитися інформацією, яку вона збирає, з афілійованими особами (компанії, що діють на основі спільної власності або під загальним контролем Naspers Group), розташованої в будь-якій третій країні. Ці компанії можуть тільки обробляти і використовувати отримані персональні дані в цілях, зазначених у розділі 5 цієї Політики Конфіденційності. При цьому передані дані залишаються предметом цієї Політики Конфіденційності.

6.2. Компанія не надає особисту інформацію користувачів не афілійованим особам, за винятком випадків, коли на те є відповідний дозвіл користувачів, або при наступних обставинах:

6.2.1. Компанія може використовувати сторонніх постачальників послуг для надання деяких складових своїх послуг, в таких випадках постачальники не мають повноважень використовувати отримані за допомогою Сайту Компанії персональні дані, інакше, ніж для надання послуг Компанії, а самі персональні дані є предметом цієї Політики Конфіденційності.

6.2.2. Компанія залишає за собою право відповідно до вимог законодавства обмінюватися інформацією з приватними особами та державними органами в наступних цілях:

  • боротьба з шахрайством та зловживаннями на Сайті;
  • розслідування передбачуваних порушень закону або боротьба з будь-якими іншими передбачуваними порушеннями Правил користування сервісів zapp.ua Користувачами.

6.2.3. Компанія може надавати персональні дані користувачів на запити компетентних органів, оформлених відповідно до вимог законодавства, в тому числі відповідно до ст. 93 Кримінального процесуального кодексу України.

6.2.4. Відповідно до Політики конфіденційності, Компанія зобов'язується не передавати в оренду або продавати будь-які персональні дані Користувача. У разі якщо бізнес Компанії або частина цього бізнесу будуть продані або реорганізовані, і Компанія передає всі, або майже всі свої активи новому власнику, то персональні дані користувачів можуть бути передані покупцеві, щоб забезпечити безперервність обслуговування Сайту.

6.2.5. Компанія може передавати певну знеособлену інформацію (дані, які не дозволяють ідентифікувати користувачів окремо) стороннім постачальникам послуг, довіреним партнерам або вповноваженим дослідникам з метою кращого розуміння, яка реклама або послуги можуть зацікавити користувачів, поліпшення загальної якості та ефективності послуг на Сайті або сервісі, або для забезпечення свого вкладу в наукові дослідження, які, на думку Компанії, можуть приносити великі соціальні блага.

6.2.6. Компанія може передавати інформацію, яку вона збирає, третім особам, які надають послуги Компанії, з метою проведення досліджень, або надання сервісів Користувачам, при цьому дані, які передаються, є предметом цієї Політики конфіденційності, а залучені треті особи не мають права використовувати отриману інформацію інакше, ніж для надання послуг Компанії.

6.3. У випадках передачі персональних даних, передбачених цим розділом Політики конфіденційності, інформування Користувача про передачу його персональних даних залишається на розсуд Компанії.

7. Контроль користувачів

7.1. Доступ, редагування і Видалення інформації. Користувачі, які створили обліковий запис, або розмістили оголошення на Сайті, можуть отримувати доступ, виправляти або видаляти інформацію, яку вони надають. Користувач несе відповідальність за точність наданих даних, або повідомлень на Сайті. Розміщена інформація може бути змінена або видалена в особистому кабінеті користувача на веб-сторінці Сайту. Компанія може припинити обробку персональних даних Користувача в разі отримання письмового повідомлення Користувача про відкликання згоди на обробку персональних даних.

7.2. Вибір зовнішніх осіб. Деякі зовнішні суб'єкти, що діють на сайті, наприклад, Google Adwords дозволяють користувачам відкликати свою згоду на збір і використання своїх даних для реклами на основі активності користувачів. Для отримання більш детальної інформації та можливості вибору, будь ласка, відвідайте www.networkadvertising.org.

7.3. Кукис (Cookies): Більшість основних комп'ютерних (десктопних) і мобільних веб-браузерів (наприклад, Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera) забезпечують елементи управління, які дозволяють Користувачеві обмежити або заблокувати установку Кукис (Cookies). Зверніть увагу, що відключення Кукис (Cookies) щодо доменів першої категорії (відвідуваних сайтів) й інших доменів (сайтів, пов'язаних з відвідуваними) може привести в деяких випадках до обмеженої функціональності цих веб-сайтів.

7.4. Інші права користувачів, пов'язані з обробкою їх персональних даних Компанією:

  • отримання інформації про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформації про третіх осіб, яким передаються персональні дані користувачів Сайту;
  • доступ до своїх персональних даних;
  • отримання не пізніше ніж за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповіді про те, чиобробляються їх персональні дані, а також одержання змісту таких персональних даних;
  • пред'явлення мотивованої вимоги про зміну або знищення персональних даних власником та/або розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;
  • право на захист персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв'язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію;
  • застосування засобів правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;
  • відкликання згоди на обробку персональних даних;
  • право знати механізм автоматичної обробки персональних даних.

8. Безпека

8.1. Вся інформація, яку збирає Компанія в розумних межах захищена технічними засобами і процедурами забезпечення безпеки з метою запобігання несанкціонованому доступу або використанню даних. Афілійовані з Компанією особи, надійні партнери і незалежні постачальники послуг зобов'язуються використовувати отриману від Компанії інформацію відповідно до вимог безпеки і цієї Політики Конфіденційності.

9. Внесення змін в політику конфіденційності

9.1. Компанія може оновлювати Політику конфіденційності час від часу, нова редакція Політики конфіденційності вступає в силу з моменту її розміщення в мережі Інтернет за вказаною в даному пункті адресою, якщо інше не передбачено новою редакцією Політики конфіденційності. Чинна редакція Політики конфіденційності завжди знаходиться на сторінці за адресою https://zapp.ua/content/privacy-policy.html.

9.2. У разі якщо Компанією були внесені будь-які зміни в Політику конфіденційності, з якими Користувач не згоден, він зобов'язаний припинити використання сервісів Сайту. Факт продовження використання сайту є підтвердженням згоди і прийняття Користувачем відповідної редакції Політики конфіденційності.